ΣΥΝΔΕΣΗ ΜΕΛΩΝ

Για να αποτρέψετε τη μη εξουσιοδοτημένη χρήση των υπηρεσιών σας και την πρόσβαση σε προσωπικά σας στοιχεία σας ακολουθείτε τους παρακάτω κανόνες:

Βεβαιωθείτε για την αυθεντικότητα της σελίδας της υπηρεσίας που σας παρουσιάζεται.

Μια γνωστή τακτική υποκλοπής προσωπικών κωδικών βασίζεται στην παραπλάνηση χρηστών κατευθύνοντάς τους σε ιστοσελίδες που μοιάζουν με την αυθεντική ιστοσελίδα της υπηρεσίας χωρίς όμως να είναι. Για το λόγο αυτό:

 • Ελέγχετε τη διεύθυνση της ιστοσελίδας που βρίσκεστε ελέγχοντας την μπάρα των διευθύνσεων του φυλλομετρητή πριν εισάγετε τα στοιχεία σας. Η διεύθυνση πρέπει να ξεκινάει ως "http://1epal-chaid-new.att.sch.gr/syndesi-melon.html". Αποφεύγετε να συνδέεστε μέσω εξωτερικών συνδέσμων (links) στην υπηρεσία ειδικά όταν αυτοί περιέχονται σε ύποπτα emails.
 • Μην αγνοείτε τις προειδοποιήσεις ασφαλείας και μην εισάγετε τα στοιχεία σας αν αμφιβάλλετε για την εγκυρότητα της σελίδας που σας παρουσιάζεται ή του πιστοποιητικού που τη συνοδεύει.
 • Αν αμφιβάλλετε για την αυθεντικότητα της σελίδας που σας παρουσιάζεται δοκιμάστε αρχικά να εισάγετε λανθασμένo κωδικό. Η αυθεντική σελίδα θα σας επιστρέψει μήνυμα λάθους.

Προστατέψτε και μην αποκαλύπτετε ποτέ το συνθηματικό σας

 • Το συνθηματικό σας δεν πρόκειται να σας ζητηθεί ποτέ από τους διαχειριστές της ιστοσελίδας, είτε γραπτά είτε προφορικά είτε μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου. Μην αποκαλύπτετε για κανένα λόγο το συνθηματικό σας.
 • Αποφύγετε την αποθήκευση του συνθηματικού σας από τον φυλλομετρητή και προτιμήστε να τον πληκτρολογείτε εκ νέου κάθε φορά.
 • Αλλάζετε συχνά το συνθηματικό σας πηγαίνοντας εδώ ειδικά αν υποψιάζεστε περίπτωση διαρροής του.
 • Αποφεύγετε να εισάγετε τα στοιχεία σας μέσω κοινόχρηστων υπολογιστών ή υπολογιστών τρίτων που αμφιβάλλετε για την ασφάλειά τους. (Internet Caf?s, υπολογιστές δημόσιων χώρων).
 • Σημειώστε ότι ο δικτυακός λογαριασμός σας είναι αυστηρά προσωπικός και σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να τον μοιράζεστε τόσο για τη δική σας ασφάλεια όσο και για την τήρηση των κανόνων χρήσης των υπηρεσιών που σας παρέχονται.

 Φροντίστε για την ασφαλή αποσύνδεσή σας από την υπηρεσία.

 • Χρησιμοποιείτε πάντα τη λειτουργία "Αποσύνδεση" από τις εφαρμογές, μετά την ολοκλήρωση των εργασιών σας, αποτρέποντας τρίτους να αποκτήσουν πρόσβαση στις υπηρεσίες σας μετά την απομάκρυνσή σας από τον υπολογιστή.
 • Προσοχή: Αν δεν χρησιμοποιείτε τον προσωπικό σας υπολογιστή (πχ βρίσκεστε σε Internet Cafe ή χρησιμοποιείτε ένα διαμοιραζόμενο υπολογιστή γραφείου ή εργαστηρίου), για να μην καταγράφεται η δικτυακή σας δραστηριότητα, χρησιμοποιήστε την λειτουργία "Περιήγησης InPrivate".
 • Σε περίπτωση που ο φυλλομετρητής σας δεν υποστηρίζει περιήγηση InPrivate, χρησιμοποιείστε την επιλογή εκκαθάρισης προσωπικών δεδομένων (Clear Private Data) ή εναλλακτικά κλείστε όλα τα παράθυρα του φυλλομετρητή σας.

Οδηγίες σύμφωνα με ΠΣΔ (Πηγή:sch.gr)

Για την αποσύνδεσή σας αρκεί να επιλέξετε τον σύνδεσμο "ΑΠΟΣΥΝΔΕΣΗ" μέσα από την εφαρμογή που χρησιμοποιείτε. Για επιπρόσθετη ασφάλεια, σας προτείνεται μετά την ολοκλήρωση των εργασιών σας, να διαγράψετε τα ίχνη της δικτυακής σας δραστηριότητας από τον φυλλομετρητή που χρησιμοποιείτε και να κλείσετε όλα του τα παράθυρα.

Όνομα: το Ονοματεπώνυμο σας στα Ελληνικά

Όνομα Χρήστη: απαιτείται η εισαγωγή με λατινικούς (μικρούς) χαρακτήρες του ονόματος χρήστη (username), το οποίο θα χρησιμοποιείται για την είσοδό σας στο χώρο μελών του 1ου ΕΠΑΛ Χαϊδαρίου (πχ katerina79). Πρέπει να αποτελείται από 3-20 λατινικούς χαρακτήρες ή νούμερα

Ηλεκτρονικό Ταχυδρομείο: εισαγωγή του προσωπικού σας e-mail. (εάν δεν υπάρχει, προτείνουμε Δημιουργία ενός νέου Λογαριασμού στην Google)

Κωδικός πρόσβασης: εισαγωγή ενός κωδικού πρόσβασης

Επιβεβαίωση Κωδικού Πρόσβασης: εισαγωγή ξανά του κωδικού πρόσβασης που πληκτρολογήσατε

Πατώντας "Εγγραφή", οι τιμές που συμπληρώσατε στα πεδία θα ελεγχθούν ως προς την εγκυρότητά τους.

Σε περίπτωση λανθασμένης εισαγωγής, θα εμφανιστεί κατάλληλο μήνυμα λάθους δίπλα στο αντίστοιχο πεδίο.

Σε περίπτωση επιτυχημένης εισαγωγής η αίτηση εγγραφής σας θα καταχωρηθεί.

Οι πληροφορίες που υποβάλλατε κατά την εγγραφή σας είναι αυστηρά προσωπικές. Σε καμία περίπτωση αυτές οι πληροφορίες δεν θα χρησιμοποιηθούν για άλλους λόγους.

Μετά την ενεργοποίηση του λογαριασμού σας μπορείτε να μεταβάλλετε τα προσωπικά σας στοιχεία οποτεδήποτε!

Οι σελίδες που φιλοξενούνται στο Πανελλήνιο Σχολικό Δίκτυο, εκφράζουν την άποψη των δημιουργών τους και όχι κατ" ανάγκη την άποψη των φορέων που επιβλέπουν το ΠΣΔ.

Οι δημιουργοί των σελίδων έχουν την αποκλειστική ευθύνη του περιεχομένου των σελίδων που δημοσιεύουν στον δικτυακό τόπο που τους παρέχεται στο Πανελλήνιο Σχολικό Δίκτυο.

Στις σελίδες που δημοσιεύονται θα πρέπει:

 • Τα στοιχεία και το περιεχόμενο τους να μην προσβάλλουν άλλους χρήστες του Πανελληνίου Σχολικού Δικτύου και του διαδικτύου γενικότερα, και να ακολουθούν τους νόμους, τα χρηστά ήθη και τα ήθη χρήσης του διαδικτύου.
 • Τα στοιχεία δεν θα περιέχουν διαφημιστική, παρά μόνο ενημερωτική-πληροφοριακή χροιά.
 • Ο χρήστης να έχει καταβάλει επαρκείς προσπάθειες απομάκρυνσης ιών (viruses) ή άλλων στοιχείων που μπορεί να βλάψουν τον δικτυακό τόπο του 1ου ΕΠΑΛ Χαϊδαρίου ή άλλους χρήστες του διαδικτύου.
 • Τα στοιχεία που δημοσιεύονται δεν θα πρέπει να είναι αλλοιωμένα από τον χρήστη που κάνει την δημοσίευση ή εν γνώσει του από άλλους.
 • Τα στοιχεία θα σέβονται τα ανθρώπινα δικαιώματα και τις διάφορες μειονότητες.
 • Τα στοιχεία που παρέχονται μπορούν να χρησιμοποιηθούν από το 1ο ΕΠΑΛ Χαϊδαρίου, χωρίς καμία νομική απαίτηση από τον χρήστη που τα παρέχει ή άλλους, εναντίον του 1ου ΕΠΑΛ Χαϊδαρίου.

Ο χρήστης του δικτυακού μας τόπου συμφωνεί και αποδέχεται πλήρως τους παραπάνω όρους, από την στιγμή που κάνει την δημοσίευση των σελίδων του.

Όροι Χρήσης Δικτυακού Τόπου 1ου ΕΠΑΛ Χαϊδαρίου

Εάν έχετε σκοπό να χρησιμοποιήσετε κάποιο υλικό ή πληροφορίες, οι οποίες εμφανίζονται στην τοποθεσία μας, διαβάστε πρώτα τους Όρους χρήσης της τοποθεσίας. Σημειώστε ότι η επίσκεψη και/ή χρήση της τοποθεσίας μας (αναπαράγοντας, για παράδειγμα, κάποιες πληροφορίες) συνεπάγεται ότι αποδέχεστε τους παρόντες Όρους χρήσης. Εάν δε συμφωνείτε με τους Όρους χρήσης μας, παρακαλούμε αποσυνδεθείτε και μη χρησιμοποιείτε αυτή την τοποθεσία.

Αποποίηση εγγυήσεων και ζημιών

Η ΧΡΗΣΗ ΠΟΥ ΚΑΝΕΤΕ ΣΤΗΝ ΤΟΠΟΘΕΣΙΑ ΕΓΚΕΙΤΑΙ ΣΤΗ ΔΙΚΗ ΣΑΣ ΕΥΘΥΝΗ. Η ΤΟΠΟΘΕΣΙΑ (ΣΥΜΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΜΕΝΟΥ ΟΛΟΥ ΤΟΥ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟΥ ΚΑΙ ΤΩΝ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΩΝ ΠΟΥ ΔΙΑΤΙΘΕΝΤΑΙ 'Η ΣΤΙΣ ΟΠΟΙΕΣ ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ Η ΠΡΟΣΒΑΣΗ ΜΕΣΩ ΤΗΣ ΤΟΠΟΘΕΣΙΑΣ) ΠΑΡΕΧΕΤΑΙ "ΩΣ ΕΧΕΙ" ΚΑΙ "ΩΣ ΔΙΑΤΙΘΕΤΑΙ". ΣΤΟ ΜΕΓΙΣΤΟ ΒΑΘΜΟ ΠΟΥ ΕΠΙΤΡΕΠΕΙ Ο ΝΟΜΟΣ, ΑΝΑΦΟΡΙΚΑ ΜΕ ΤΟ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟ ΤΗΣ ΤΟΠΟΘΕΣΙΑΣ, ΔΕΝ ΠΑΡΕΧΕΤΑΙ ΚΑΜΙΑ ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ 'Η ΕΓΓΥΗΣΗ ΟΠΟΙΟΥΔΗΠΟΤΕ ΕΙΔΟΥΣ (1) ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗΝ ΑΚΡΙΒΕΙΑ, ΤΗΝ ΕΜΠΟΡΕΥΣΙΜΟΤΗΤΑ, ΤΗΝ ΚΑΤΑΛΛΗΛΟΤΗΤΑ ΓΙΑ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟ ΣΚΟΠΟ 'Η ΤΗ ΜΗ ΠΑΡΑΒΙΑΣΗ ΟΠΟΙΟΥΔΗΠΟΤΕ ΜΕΡΟΥΣ ΤΟΥ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟΥ ΠΟΥ ΔΗΜΟΣΙΕΥΕΤΑΙ ΣΤΗΝ ΤΟΠΟΘΕΣΙΑ 'Η ΠΟΥ ΔΙΑΤΙΘΕΤΑΙ ΜΕΣΩ ΤΗΣ ΤΟΠΟΘΕΣΙΑΣ, (2) ΟΤΙ Ο ΔΙΑΚΟΜΙΣΤΗΣ, Ο ΟΠΟΙΟΣ ΠΑΡΕΧΕΙ ΤΗΝ ΤΟΠΟΘΕΣΙΑ ΔΕΝ ΠΕΡΙΕΧΕΙ ΙΟΥΣ 'Η ΑΛΛΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΠΟΥ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΠΡΟΣΒΑΛΛΟΥΝ, ΝΑ ΒΛΑΨΟΥΝ 'Η ΝΑ ΠΡΟΞΕΝΗΣΟΥΝ ΖΗΜΙΑ ΣΤΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ ΤΟΥ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΗ ΣΑΣ 'Η ΣΕ ΑΛΛΗ ΙΔΙΟΚΤΗΣΙΑ ΟΤΑΝ ΑΠΟΚΤΑΤΕ ΠΡΟΣΒΑΣΗ, ΠΕΡΙΗΓΕΙΣΤΕ, ΚΑΤΕΒΑΖΕΤΕ ΥΛΙΚΟ 'Η ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΕΙΤΕ ΜΕ ΟΠΟΙΟΝΔΗΠΟΤΕ ΑΛΛΟΝ ΤΡΟΠΟ ΤΗΝ ΤΟΠΟΘΕΣΙΑ.

ΣΕ ΚΑΜΙΑ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ -ΣΥΜΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΜΕΝΗΣ ΑΛΛΑ ΧΩΡΙΣ ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΟ- ΤΗΣ ΑΓΝΟΙΑΣ ΜΑΣ, ΔΕΝ ΘΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΥΠΕΥΘΥΝΟΙ ΓΙΑ ΟΠΟΙΕΣΔΗΠΟΤΕ ΕΠΑΚΟΛΟΥΘΕΣ, ΑΜΕΣΕΣ, ΤΥΧΑΙΕΣ, ΕΜΜΕΣΕΣ, ΠΟΙΝΙΚΕΣ 'Η ΕΙΔΙΚΕΣ ΖΗΜΙΕΣ ΠΟΥ ΣΧΕΤΙΖΟΝΤΑΙ ΜΕ (A) ΤΗ ΧΡΗΣΗ ΤΗΣ ΤΟΠΟΘΕΣΙΑΣ, (B) ΤΗΝ ΑΔΥΝΑΜΙΑ ΧΡΗΣΗΣ ΤΗΣ ΤΟΠΟΘΕΣΙΑΣ 'Η (Γ) ΤΗΝ ΥΠΑΡΞΗ ΣΦΑΛΜΑΤΩΝ 'Η ΠΑΡΑΛΕΙΨΕΩΝ ΣΤΟ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΕΣ ΤΗΣ ΤΟΠΟΘΕΣΙΑΣ.

Προσωπικά Δεδομένα

Ο χειρισμός των Προσωπικών Δεδομένων που μας διατίθενται στην Τοποθεσία, θα πραγματοποιείται με αρμόζοντες και διακριτικούς τρόπους. Χωρίς περιορισμό των προαναφερθέντων, θα χρησιμοποιούμε τα Προσωπικά Δεδομένα με σκοπό την εκτέλεση των αιτηθέντων λειτουργιών ή ενεργειών, έτσι ώστε να έχετε πρόσβαση τις υπηρεσίες που έχετε ζητήσει. Δε θα μεταφέρουμε τα Προσωπικά Δεδομένα που παρέχετε στην Τοποθεσία, σε τρίτο πρόσωπο, παρά μόνον (α) με τη συγκατάθεσή σας, (β) εάν χρειαστεί, βάσει νομικής διάταξης ή δικαστικής εντολής. (γ) εφόσον πιστεύουμε, εύλογα, ότι τα εν λόγω προσωπικά δεδομένα υπόκεινται σε νόμο, δεσμευτική διάταξη ή σύμβαση, η οποία υπεραμύνεται αρχών για θεμιτό χειρισμό και επαρκή βαθμό προστασίας Προσωπικών Δεδομένων.

Κυριότητα και Πνευματικά Δικαιώματα

Δε μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το Περιεχόμενο, παρά μόνο με τον τρόπο που καθορίζει το παρόν. Η παραβίαση αυτών των όρων μπορεί να συνιστά παραβίαση (ή παραβιάσεις) των δικαιωμάτων πνευματικής ιδιοκτησίας μας ή των δικαιωμάτων πνευματικής ιδιοκτησίας των δημιουργών τους, και μπορεί να ζητηθεί να ληφθούν νομικά μέτρα για την προστασία αυτών των δικαιωμάτων.

Όλα τα υλικά, συμπεριλαμβανομένων εικόνων, λογισμικού, κειμένου και γραφικών, πλήκτρων, λέξεων κλειδιών, και ετικετών, που περιέχονται στο Διαδικτυακό Τόπο προστατεύονται από copyright σύμφωνα με την εθνική νομοθεσία και τις διεθνείς συνθήκες. Επιτρέπεται η προβολή και εκτύπωση του Περιεχομένου, καθώς και η διανομή των εγγράφων που προκύπτουν επ' αυτού, υπό την προϋπόθεση ότι αυτού του είδους τα έγγραφα θα χρησιμοποιηθούν μόνο για λόγους πληροφόρησης και μη εμπορικής προσωπικής χρήσης ενώ θα πρέπει να γίνεται αναφορά στον Παρόντα τόπο, κάθε φορά που χρησιμοποιούνται αυτά τα έγγραφα. Δεν επιτρέπεται η ανταλλαγή, η τροποποίηση, η πώληση, η εκπομπή ή η με οποιονδήποτε άλλο τρόπο εμπορική εκμετάλλευση οποιωνδήποτε πληροφοριών που περιέχονται στην Τοποθεσία. Δελτία τύπου και άλλα έγγραφα, τα οποία χαρακτηρίζονται ως "δημόσια", επιτρέπεται να χρησιμοποιούνται για την επικοινωνία με το κοινό, με την προϋπόθεση ότι αναφέρεται σ' αυτά η πηγή των πληροφοριών που περιέχουν.

Εάν στείλετε μηνύματα ή υλικό στην Τοποθεσία με ηλεκτρονικό ταχυδρομείο ή με οποιονδήποτε άλλο τρόπο, όλα αυτά τα μηνύματα αυτού του είδους στο βαθμό που δε φέρουν διαφορετικό χαρακτηρισμό- θα αντιμετωπίζονται ως μη εμπιστευτικά και μη αποκλειστικά. Διατηρούμε το ελεύθερο να χρησιμοποιήσουμε, χωρίς καμία αποζημίωση προς εσάς, οποιεσδήποτε συλλήψεις, ιδέες, μεθόδους εκμάθησης ή τεχνικές που περιέχονται σε μηνύματα που στέλνετε στην Τοποθεσία για οποιοδήποτε λόγο. Ωστόσο, συμφωνείτε και κατανοείτε ότι δεν είμαστε υποχρεωμένοι να χρησιμοποιήσουμε τέτοιου είδους ιδέες ή υλικό, καθώς και ότι δεν έχετε δικαίωμα να επιβάλλετε τέτοια χρήση.