Για να αποτρέψετε τη μη εξουσιοδοτημένη χρήση των υπηρεσιών σας και την πρόσβαση σε προσωπικά σας στοιχεία σας ακολουθείτε τους παρακάτω κανόνες:

Βεβαιωθείτε για την αυθεντικότητα της σελίδας της υπηρεσίας που σας παρουσιάζεται.

Μια γνωστή τακτική υποκλοπής προσωπικών κωδικών βασίζεται στην παραπλάνηση χρηστών κατευθύνοντάς τους σε ιστοσελίδες που μοιάζουν με την αυθεντική ιστοσελίδα της υπηρεσίας χωρίς όμως να είναι. Για το λόγο αυτό:

 • Ελέγχετε τη διεύθυνση της ιστοσελίδας που βρίσκεστε ελέγχοντας την μπάρα των διευθύνσεων του φυλλομετρητή πριν εισάγετε τα στοιχεία σας. Η διεύθυνση πρέπει να ξεκινάει ως "http://1epal-chaid-new.att.sch.gr/syndesi-melon.html". Αποφεύγετε να συνδέεστε μέσω εξωτερικών συνδέσμων (links) στην υπηρεσία ειδικά όταν αυτοί περιέχονται σε ύποπτα emails.
 • Μην αγνοείτε τις προειδοποιήσεις ασφαλείας και μην εισάγετε τα στοιχεία σας αν αμφιβάλλετε για την εγκυρότητα της σελίδας που σας παρουσιάζεται ή του πιστοποιητικού που τη συνοδεύει.
 • Αν αμφιβάλλετε για την αυθεντικότητα της σελίδας που σας παρουσιάζεται δοκιμάστε αρχικά να εισάγετε λανθασμένo κωδικό. Η αυθεντική σελίδα θα σας επιστρέψει μήνυμα λάθους.

Προστατέψτε και μην αποκαλύπτετε ποτέ το συνθηματικό σας

 • Το συνθηματικό σας δεν πρόκειται να σας ζητηθεί ποτέ από τους διαχειριστές της ιστοσελίδας, είτε γραπτά είτε προφορικά είτε μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου. Μην αποκαλύπτετε για κανένα λόγο το συνθηματικό σας.
 • Αποφύγετε την αποθήκευση του συνθηματικού σας από τον φυλλομετρητή και προτιμήστε να τον πληκτρολογείτε εκ νέου κάθε φορά.
 • Αλλάζετε συχνά το συνθηματικό σας πηγαίνοντας εδώ ειδικά αν υποψιάζεστε περίπτωση διαρροής του.
 • Αποφεύγετε να εισάγετε τα στοιχεία σας μέσω κοινόχρηστων υπολογιστών ή υπολογιστών τρίτων που αμφιβάλλετε για την ασφάλειά τους. (Internet Caf?s, υπολογιστές δημόσιων χώρων).
 • Σημειώστε ότι ο δικτυακός λογαριασμός σας είναι αυστηρά προσωπικός και σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να τον μοιράζεστε τόσο για τη δική σας ασφάλεια όσο και για την τήρηση των κανόνων χρήσης των υπηρεσιών που σας παρέχονται.

 Φροντίστε για την ασφαλή αποσύνδεσή σας από την υπηρεσία.

 • Χρησιμοποιείτε πάντα τη λειτουργία "Αποσύνδεση" από τις εφαρμογές, μετά την ολοκλήρωση των εργασιών σας, αποτρέποντας τρίτους να αποκτήσουν πρόσβαση στις υπηρεσίες σας μετά την απομάκρυνσή σας από τον υπολογιστή.
 • Προσοχή: Αν δεν χρησιμοποιείτε τον προσωπικό σας υπολογιστή (πχ βρίσκεστε σε Internet Cafe ή χρησιμοποιείτε ένα διαμοιραζόμενο υπολογιστή γραφείου ή εργαστηρίου), για να μην καταγράφεται η δικτυακή σας δραστηριότητα, χρησιμοποιήστε την λειτουργία "Περιήγησης InPrivate".
 • Σε περίπτωση που ο φυλλομετρητής σας δεν υποστηρίζει περιήγηση InPrivate, χρησιμοποιείστε την επιλογή εκκαθάρισης προσωπικών δεδομένων (Clear Private Data) ή εναλλακτικά κλείστε όλα τα παράθυρα του φυλλομετρητή σας.

Οδηγίες σύμφωνα με ΠΣΔ (Πηγή:sch.gr)